معرفی محصول

پمپ اسکرو (Screw Pump)

پمپ اسکرو (Screw Pump)

امتیاز کاربران

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال
 

معرفی پمپ اسکرو (Screw Pump)

پمپ اسکرو دارای ساختاری مشابه با یک پیچ می باشد. به بیان ساده تر میله گردان داخل پمپ شبیه به یک پیچ ساخته می شود که وظیفه پمپ کردن و عمل پمپاژ را بر عهده دارد. در طول سالیان متمادی که از پمپهای اسکرو (Screw Pump) استفاده شده است مشاهده می شود که پمپ های اسکرو به کمترین میزان تعمیرات و نگهداری نیاز داشته بنابراین پتانسیل استفاده بعنوان افزاینده فشار را دارا می باشد. مانند دیگر پمپ ها، پمپ اسکرو (Screw Pump) انرژی مکانیکی و یا بعبارتی انرژی دورانی مورد نیاز خود را از یک منبع خارجی دریافت می نماید. این منبع خارجی می تواند موتور الکتریکی، توربین بخار، موتور احتراق داخلی و دیگر تجهیزات ایجاد کننده حرکت دورانی باشد. پمپ های  SULZER و kirlosker جزو برندهای معروف در این زمینه می باشند. در ادامه توضیحات بیشتر در زمینه پمپ های اسکرو داده خواهد شد.

 

ساحتمان پمپ های اسکرو (Screw Pump)

ساختمان پمپ های اسکرو منسجم بوده که باعث میشود فرآیند ساخت سرراستی داشته باشد. ساختمان پمپ های اسکرو در شکل زیر مشاهده می شود. پمپ اسکرو (Screw Pump) دارای سه میله چرخان می باشد، که یکی از آنها محرک و دوتای دیگر تحریک شونده می باشند. دقت ساخت بالا و تطابق مناسب بین میله های پیچی باعث می شود تا با چرخش این میله ها عمل پمپاژ انجام گیرد. حرکت چرخشی پیچ اصلی توسط یک موتور که با کوپلینک مناسب بدان وصل شده است تأمین می شود.

پمپ ها دارای یک بدنه که حاوی یک ورودی و خروجی مناسب می باشند هستند. تعبیه ورودی در پایین و خروجی در بالای پمپ دارای ارجحیت می باشد. اینها تمام چیزهایی است که در مورد ساختمان پمپ اسکرو می توان گفت فقط به عنوان نکته نهایی باید ذکر شود که این پمپ ها دارای شیر اطمینان نصب شده در انتهای خروجی پمپ می باشند.

نحوه کارکرد پمپ پیچی (Screw Pump)

پمپ های پیچی دارای کارکرد ساده ای در بین کل پمپ ها می باشند. وقتی پیچ محرک در پمپ شروع به حرکت می نمایند همزمان دو پیچ دیگر پمپ نیز شروع به دروان در جهت خلاف پیچ محرک نموده بنابراین باعث ایجاد مکش در قسمت پایینی پمپ و در بخش ورودی پمپ می شوند. این فشار مکش باعث می شود مایع موجود در پایین پمپ شروع به حرکت به سمت بالا نماید. سیال بواسطه وجود درز بندی مناسب بین این پیچ ها شروع به حرکت کرده و این حرکت همراه با تجربه نیروی گریز از مرکز توسط سیال خواهد بود. هر دوی این عوامل باعث ایجاد نیروی کمکی که به نوبه خود منجر به افزایش فشار مایع می شود، خواهد شد.

روغن پمپ شده با فشار از پمپ خارج می شود ولی قبل از خروج توسط شیر اطمینان فشار خروجی مانیتور و کنترل می شود. شیرهای اطمینان یک دستگاه مکانیکی می باشد که تضمین می کند مایع توسط پمپ در محدوده فشار معین خارج خواهد شد. اگر فشار سیال افزایش یابد با باز شدن خودکار شیر اطمینان مقداری از سیال به سمت ورودی ( مکش) جریان یافته و فشار سیال خروجی کاهش می یابد.

مشکلات و تعمیرات مورد نیاز پمپ های پیچی (اسکرو پمپ)

به طور کلی مشکلات بسیار کمی در ارتباط با پمپ های پیچی مطرح می باشد. اما با این وجود این پمپ ها دارای برخی مشکلات می باشند. مشکلاتی که در پمپ های اسکرو (Screw Pump) پیش می آید به شرح زیر می باشد:

  • افزایش درز بین پیچ ها، که منجر به کاهش فشار می شود
  • احتمال فرسودگی بلبرینگ.
  • عدم عملکرد درست و مناسب شیر اطمینان

برخی از مشکلاتی که در پمپ های پیچی (Screw Pump) بوجود می آیند در بالا اشاره شد بنابراین نگهداری و مراقبت های زیر در مورد پمپ های اسکرو باید صورت

  • چک کردن فاصله بین پیچ ها (روزنه) و اصلاح آن.
  • روانکاری و روغنکاری بلبرینگ
  • چک کردن و تست شیر ​​اطمینان

مواد مورد استفاده در ساخت قطعات مختلف پمپ اسکرو (Screw Pump)

قطعات زیر که با فلزات ساخته می شود در ذیل توضیح داده شده است:

  • پوشش: به طور کلی از چدن ساخته شده است.
  • شافت اسکرو: ساخته شده از فولاد کربنی درجه بالا.
  • بلبرینگ: فولادهای سرعت بالا.

کاربردهای پمپ پیچی (Screw Pump)

در شرایط عادی پمپ های اسکرو (Screw Pump) برای پمپاژ مایعات با ویسکوزیته بالا استفاده می شود. آنها همچنین برای تخلیه مخازن دارای مایعات با فشار بخار بالا  استفاده می شود. پمپ های پیچی برای خارج کردن آب از منطقه لوله استرن( کاربرد در کشتی)، اگر نشتی وجود داشته باشد استفاده می شود. این موارد تنها برخی از مصارف پمپ­های اسکرو می باشد.

Tags: